Bramborové dukátky

Vůbec bych je neměla, ale někdy si nemůžu pomoct a pytlík chipsů, neboli smažených brambůrek si koupím. A to je moc špatně, jenže je mám hrozně ráda.

Když je nedávno manžel připravil domácí jako přílohu k řádnému plátku masa, bylo to skvělé, protože jsem to měla bez práce a ještě byla v každé porci větší část brambory než tuku. Domácí chipsy jsou totiž o dost silnější, posuďte sami: „Jako přílohu jsem udělal bramborové chipsy, zhruba půlcentimetrové plátky brambor se dají vařit do osolené vody asi tak na deset minut. Potom se osmaží na pánvi na sádle. Naservírujeme je na talíř a posypeme petrželkou – je to skvělé, chutné jídlo,“ říká Michael Kubík. 

Ingredience
  • 8 brambor
  • sádlo dle potřeby
  • sůl

Ke skvělému chutnému jídlu si ještě musíme připravit kus masa, ale mně by to takhle stačilo i samotné. 

Co se týká špatného svědomí ze smažené přílohy, mám pro vás ještě jednu variantu, která je naprosto dokonale bez tuku. Brambory ve slupce nakrájíme na centimetrové plátky a naskládáme je vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem. 

Pořádně si rozpálíme troubu na 200 stupňů a teprve pak do ní vložíme plech s kolečky brambor. Asi za 40 minut jsou upečené. Podáváme s masem nebo smícháme s máslem a prolisovaným česnekem a jíme samotné. V každém případě jsou dukátky z brambor skvělé.

autor: dak

Související