Zelné čtverečky

Někdy bývají ty nejjednodušší věci nejchutnější. 

Na jedné oslavě jsem teď nedávno ochutnala slané čtverečky sypané kmínem, a nemohla jsem přestat uzobávat.

Vzhledem připomínaly linecké tyčinky, ale chuť byla jiná. Mohlo za to kysané zelí!

Tahle dobrota se připraví velmi snadno a nepotřebujeme ani mnoho ingrediencí.

Samozřejmě půlkilový pytlíček kysaného zelí, 40 deka polohrubé mouky, jedno vajíčko, 250 gramů tuku a sůl.

Ingredience
  • 400 g polohrubé mouky
  • 500 g kysaného zelí
  • 250 g ztuženého tuku
  • 1 vejce
  • kmín
  • sůl

Zelí vymačkáme, nakrájíme nadrobno nebo pomeleme, přidáme mouku a vejce a promícháme.

Kostku ztuženého tuku nastrouháme do mísy k ostatním surovinám, dosolíme a vypracujeme těsto.

To potom vyválíme na tenký plát, rádýlkem nakrájíme na čtverečky asi 3x3 centimetry, uložíme na vymazaný plech a posypeme kmínem!

Pečeme v troubě vyhřáté na 175 °C dozlatova.

Zelné čtverečky můžeme podávat jako chuťovku či předkrm, dospělým k pivu nebo vínu. Dostaneme tak spoustu vitamínů ze zelí, a ještě si pochutnáme. 

autor: dak