Treska v sýrovém těstíčku

Největší audioportál na českém internetu

Treska, ilustrační foto | Foto: Fotobanka Pixabay

Po delší době jsem si vzpomněla na pravidlo - dvakrát týdně ryba, a zastyděla se. Kdepak je mám, ty ryby na talíři? 

Ingredience
  • 4 tresčí filety
  • 4 lžíce lučiny
  • 4 lžíce strouhanky
  • 4 stroužky česnek
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 100g strouhaného sýra
  • šťáva z citronu
  • sůl, pepř

Tak jsem běžela vytáhnout z mrazáku tresku a připravila si ji k obědu zase trochu jinak – se sýrovým těstíčkem. Je to snadné, všechno je čtyřikrát.

V míse smícháme sýry s olejem, česnekem, strouhankou a citrónovou šťávou do těstíčka. Můžeme přidat čerstvou sekanou petrželku. Troubu rozpálíme na dvě stě stupňů, rybu položíme do pekáčku, osolíme a lehce opepříme.

Pak na filety navrstvíme těstíčko a necháme asi dvacet minut zapéct. Podáváme s vařenými brambory, bramborovou kaší nebo kuskusem. Posledně jmenovaná příloha u mě většinou vyhrává, protože je rychlá. Zkuste, co vám vyhovuje nejvíc.

autor: dak

Mohlo by vás zajímat