Tatarák z avokáda a fazolí
Vegetariánský burger, bezmasý tatarák, sójové maso. Pokaždé se názvům těchto jídel musím smát, i když jsou v poslední době hodně populární.
Přece jen vám ale z tohoto ranku jednu dobrotu nabídnu. Její název ani tak nevypovídá o tom, jak moc se chce podobat normálnímu masu, jako spíš o tom, že je mu vizuálně podobný, i když chutná úplně jinak. Dáme si tatarák ze zeleného avokáda a červených fazolí.
1 konzerva červených fazolí
1 avokádo
1 malá cibule
1 stroužek česneku
3 lžíce oleje
1 – 2 lžíce citrónové šťávy
sůl
celozrnný chléb nebo bageta
zelenina na ozdobu
Doporučuji spíš vzít fazole v konzervě, protože tolik nenadýmají, a také je díky nim příprava mnohem rychlejší. Scedíme tedy konzervou fazolí a rozmačkáme je vidličkou. Přidáme tři lžíce olivového oleje, velmi najemno nakrájenou malou cibuli, 1 prolisovaný stroužek česneku a lžíci čerstvě vymačkané citrónové šťávy. Ochutnáme, a kdo má pocit, že je potřeba přisolit, přidá i sůl.
Oloupeme si správně zralé avokádo, vyloupneme pecku a dužinu nakrájíme na malé kostičky, které vmícháme do fazolové směsi a necháme chvíli odležet. Namažeme na čerstvou celozrnnou bagetu nebo tmavý toustový chleba a bohatě ozdobíme zeleninou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka