Salát z uzeného lososa

Salát z uzeného lososa

Rychlý letní oběd nebo večeře, který v sobě bude mít spoustu vitamínů ze zeleniny, bílkovin a hlavně dobrých chutí – tak to všechno vám může splnit salát s uzeným lososem.

1 filet uzeného lososa

2 vejce natvrdo

salátové listy: ledový salát

salát little gem

špenátové listy

nebo rukola

Na dresink:

2 lžíce olivového oleje

1 lžička majonézy

1 stroužek česneku

1 lžička vinného octa

Sůl, pepř

Základem je koupit si pěkný filet z uzeného lososa a natrhat jej na kousky. Pod rybu budeme ale potřebovat ještě dobrý salát – můžete zvolit salát ledový, salát nazvaný little gem, listy mladého špenátu nebo hromádku rukoly. A vůbec nejlepší je od každého trochu, ať je chutí více a jsou výraznější.

Dvě vajíčku musíme uvařit natvrdo – zalijeme je v rendlíku studenou vodou, aby byla ponořená, a přivedeme k varu. Vaříme přesně 5 minut, potom zchladíme studenou vodou a oloupeme.

Připravíme si dresink – dvě lžíce olivového oleje prošleháme s prolisovaným česnekem, lžičkou majonézy a lžičkou vinného octa. Osolíme a opepříme a pokapeme jím natrhané listy salátu. Nahoru naklademe kousky lososa, a vajíčka rozkrojená na poloviny nebo čtvrtiny.

Znovu zakapeme dresinkem a jídlo je hotovo.