Restované krůtí maso se zeleninou
Existují jídla, kterým hospodyňka zaručeně nadchne svou rodinu a to i tehdy, že všechno jídla v oblibě nemají. Příkladem je restované krůtí maso se zeleninou. Máme-li kvalitní maso a aspoň z části čerstvou zeleninu, můžeme připravit vynikající jídlo.
Krůtí maso, pokud neseženeme přímo u chovatele, koupíme téměř všude, ideální jsou prsa. Maso je zdravé, má vysoký obsah bílkovin. Nejprve na kousky nakrájíme cibuli nebo pórek, případně obojí. Připravíme kousky masa a zeleninu, kterou máte doma rádi. Barevně hezky působí červená nebo žlutá paprika, brokolice, nebo lehce povařený květák či mrkev.
Orestujeme nejprve cibuli s pórkem, přidáme maso a okořeníme. Můžeme dát sůl, pepř, sójovou omáčku, nebo směs orientálního koření. Když je maso měkké, přidáme zeleninu, která mnoho nepotřebuje. Na závěr přihodíme hrst kešu oříšků a necháme změknout. Podáváme s rýží.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.