Polévkový krém z medvědího česneku
Jaro nás přímo vybízí využít čerstvé rostliny. Příkladem je nositel výrazné chuti – medvědí česnek. Pojďme si společně uvařit výbornou polévku, kterou podáváme jako krém.
Bude potřebovat:
- větší cibule
- dva brambory
- 50g medvědího česneku
- 1dcl zeleninového vývaru
- 0,5dcl bílého vína
- 1,5dcl smetany
- sůl a pepř
„Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na másle, až lehce změkne, přidáme brambory, orestujeme a prostříkneme bílým vínem,“ říká kuchař z Radniční restaurace v Jihlavě Svatoslav Rychtecký. „Poté zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme, dokud brambory nezměknou,“ dodává.
Nakonec přidáme smetanu, medvědí česnek a vše řádně rozmixujeme. „Dochutíme pepřem a solí,“ uzavírá Svatoslav Rychtecký.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.