Piškot s ovocem a smetanou
Paní Jana Culková, naše věrná posluchačka, se s námi podělila o svůj osvědčený recept, který u nich doma chutná. A když se po něčem jen zapráší, to je to nejlepší doporučení. Piškotový ovocný koláč se smetanou začneme u piškotu.
„Je ze 4 žloutků a 25dkg cukru, smícháme a přidáme 10 lžic vlažné vody, půl skleničky oleje, 1 vanilkový cukr a 25dkg mouky smíchané s půl práškem do pečiva. Úplně na závěr opatrně vmícháme sníh z ušlehaných bílků a upečeme v koláčové formě,“ vysvětluje paní Culková.
Zatímco se peče, ušleháme si smetanu s cukrem dohusta, přidáme k tomu dvě zakysané smetany a zamícháme. Touto dobrotou potřeme upečený a vychladlý piškot a vršek poklademe svým oblíbeným ovocem. Zkuste banán, broskve nebo kiwi.
Poslední vrstva se také vaří, ale je to raz dva hotové. „Uvaříme si vanilkový pudink, ale ne v mléce – použijeme buď ovocnou šťávu z kompotu nebo sirup. Dáme vychladit a ztuhnout a pak už si můžeme pochutnat.“
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka