Domácí tortilly

Největší audioportál na českém internetu

Tortilly (Ilustrační foto) | Foto: Pixabay, Licence Pixabay, ©

Domácí tortilly

Zabalit něco do placek je oblíbené rychlé občerstvení. Ať už dáváte přednost masu, nebo zelenině a grilovaným sýrům, nebo čemukoli jinému, možná oceníte recept na domácí placky.

Snadné a vynikající tortilly dělá Eva Stella Wasserbauerová, která připravuje inspiraci pro žďárský obchod Bezobalík. Jestli zvládnete osm porcí, tady je její recept:

„Mouku smícháme se solí a práškem do pečiva, přidáme sádlo nebo rozkrájený kokosový olej a vytvoříme jemnou drobenku. K této směsi postupně přiléváme horkou vodu, díky tomu se ten olej rozpustí a hotové těsto je vláčné a lehce lepivé.

Ingredience
  • 30 g hladké mouky
  • 30 g polohrubé mouky
  • 225 ml horké vody
  • špetka prášku do pečiva bez fosfátů
  • 5 g soli
  • 60 g sádla (kokosového oleje)

Potřebujeme 30 až 60 minut času, abychom toto těsto nechali odpočívat pod pokličkou. Poté rozdělíme těsto na 8 kuliček, roztáhneme ideálně rukama, dělá se to nejlépe, když je navlhčíte, roztáhneme je do placek a pečeme na pánvi na sucho, po případě jemně pokapanou olejem. Je to během chvíle a je to velmi dobré.“ Opečená tortilla z čerstvě vyrobeného domácího těsta náramně voní, bez ohledu na to, čím ji naplníte.

autor: dak

Mohlo by vás zajímat