Ovesné čokoládové sušenky
Šálek dobré kávy ráno nebo po obědě někteří z nás ani nedokážou vypít bez zakousnutí do něčeho sladkého.
V pekárně Vrátka v Třebíči nabízejí hned několik druhů cukroví a sladkých sušenek, mezi nimi i ovesná kolečka příjemně čokoládové barvy, které zdobí menší kousky čokolády uprostřed.
- 250 g hery
- 250 g cukru moučka
- 1 vejce
- 1 vanilkového cukru
- 300 g ovesných vloček jemných
- 300 g hladké mouky
- ½ prášek do pečiva
- 1 lžíce kakaa
- 70 g hořké čokolády
Vedoucí pekárny Andrea Koudelová nám poradila, jak je upéct. "Všechny ingredience smícháme, propracujeme těsto a vyválíme z něj plát. 70 gramů hořké čokolády nebo čokolády na vaření nakrájíme na malé kousky. Z plátu vykrajujeme kolečka, která nahoře ozdobíme kousky nakrájené čokolády. Čokoláda během pečení trošku povolí, ale kousky tam zůstanou. Dáme sušenky péct na 170 stupňů zhruba tak 15 minut, stačí to krátce."
Čokoláda se navíc za tak krátkou dobu nestihne rozpustit, jen lehce povolí a sušenky dochutí. Stojí určitě za ochutnání jak originál ve Vrátkách v židovské čtvrti, nebo vlastní výrobek u vás doma.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.