Drůbeží medailonky s mrkví
K obědu, který má být rychle uvařený, se hodí nejlépe drůbeží maso. Máme-li k dispozici krůtí nebo kuřecí prsa, jde to opravdu ráz na ráz a za chvíli je jídlo na stole.
My si ho navíc vylepšíme důvtipně ochucenou zeleninou – a tou začneme. Nakrájíme si na kolečka mrkev, kterou můžeme doplnit i jinou zeleninou, ale i samotná mrkev bude stačit. Hodíme ji do menší pánve na máslo, osolíme, ochutíme bylinkami a necháme změknout a nasáknout chutě.
- 400 g krůtích nebo kuřecích prsou
- 1 velká nebo 2-3 menší mrkve
- máslo
- sůl, pepř
- bylinky - petržel, tymián, pažitka...
Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme a také dochutíme bylinkami. Mohou to být čerstvé z truhlíku za oknem nebo ze zahrádky, ale klidně i sušené - petrželka, tymián, pažitka, cokoli vám chutná.
Necháme chvíli odpočinout a pak položíme na rozpálený stolní gril nebo na grilovací pánev na sporák. Po čtyřech minutách otočíme, vyjmeme a necháme odpočinout.
Jako přílohu můžeme zvolit podle svých preferencí rýži, kuskus, jáhly, chléb, opravdu cokoli. Rychlou variantou jsou menší brambory vařené ve slupce, které nemusíme nijak zvlášť připravovat. Na talíři potom brambory rozkrojíme, osolíme, přelijeme máslem a dozdobíme petrželkou. Z pánvičky vyndáme zeleninu a na ni položíme medailonky. Hotovo je do půl hodiny.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.