Drůbeží medailonky s mrkví

K obědu, který má být rychle uvařený, se hodí nejlépe drůbeží maso. Máme-li k dispozici krůtí nebo kuřecí prsa, jde to opravdu ráz na ráz a za chvíli je jídlo na stole.

My si ho navíc vylepšíme důvtipně ochucenou zeleninou – a tou začneme. Nakrájíme si na kolečka mrkev, kterou můžeme doplnit i jinou zeleninou, ale i samotná mrkev bude stačit. Hodíme ji do menší pánve na máslo, osolíme, ochutíme bylinkami a necháme změknout a nasáknout chutě.

Ingredience
  • 400 g krůtích nebo kuřecích  prsou
  • 1 velká nebo 2-3 menší mrkve
  • máslo
  • sůl, pepř
  • bylinky - petržel, tymián, pažitka...

Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme a také dochutíme bylinkami. Mohou to být čerstvé z truhlíku za oknem nebo ze zahrádky, ale klidně i sušené  - petrželka, tymián, pažitka, cokoli vám chutná.

Necháme chvíli odpočinout a pak položíme na rozpálený stolní gril nebo na grilovací pánev na sporák. Po čtyřech minutách otočíme, vyjmeme a necháme odpočinout.

Jako přílohu můžeme zvolit podle svých preferencí rýži, kuskus, jáhly, chléb, opravdu cokoli. Rychlou variantou jsou menší brambory vařené ve slupce, které nemusíme nijak zvlášť připravovat. Na talíři potom brambory rozkrojíme, osolíme, přelijeme máslem a dozdobíme petrželkou. Z pánvičky vyndáme zeleninu a na ni položíme medailonky. Hotovo je do půl hodiny.

autor: dak

Mohlo by vás zajímat