Kuřecí prsa s fazolemi

Na čerstvou zeleninu je skvělé roční období. Pokud se vám dostanou do ruky zelené fazolové lusky a v lednici odpočívají kuřecí prsa, zkuste obojí použít na chutný oběd.

Prsíčka upečeme a z fazolek vyrobíme salát se zálivkou.

Ingredience
  • 4x kuřecí prsa
  • 500 g fazolových lusků
  • 800 g brambor
  • cherry rajčata
  • čerstvá petržel
  • tymián
  • olivový olej
  • 50 g másla
  • hruška
  • ořechy nebo semínka
  •  
  • Zálivka:
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce vinného octa
  • 1 lžíce medu
  • sůl, pepř

Začneme u zeleniny, fazolky krátce povaříme v horké vodě, aby změkly. Aby neztratily jasně zelenou barvu, zchladíme je v ledové vodě. Pak nakrájíme na asi pěticentimetrové kousky a promícháme se zálivkou a další zeleninou. Cherry rajčátka, čerstvou petrželovou nať, na kousky nakrájenou hrušku a třeba semínka nebo oříšky.

Zálivka se umíchá z jedné lžíce hořčice, lžíce vinného octa, lžíce medu a samozřejmě soli a pepře. Promíchat s fazolemi ji ale můžeme až těsně před podáváním.

Mezitím si uvaříme pár brambor ve slupce, nové brambory jsou k tomu ideální.

Kuřecí prsa osolíme a opepříme a potřeme ze všech stran olivovým olejem smíchaným s nasekaným čerstvým tymiánem. Položíme je na rozpálenou pánev a opečeme rychle ze všech stran, aby se maso zatáhlo a utvořila se na něm krustička. Pak porce přendáme do pekáčku, přidáme máslo, asi pět deka, a upečeme v troubě rozehřáté na 170 stupňů asi dvacet minut.

Výpekem z pánve můžeme přelít rozkrojené brambory a podáváme. Plátky z upečených prsíček, brambory a salát z fazolí na zbývající třetinu talíře. Dohromady je to všechno skvělé.

autor: dak

Související

  • Kuřecí prsa podle paní Marie

    Každý chce navařit rychle a dobře, ale kde pořád brát nápady? A tak se recepty prozrazují, sdílejí, vyměňují a také obměňují. Naposledy jsem se zaradovala při snadn...