Pomazánky z lososa

Většina rybích pomazánek se dělá z tuňáka nebo levnějších sardinek, ale já mám pro dnešek trochu jiný tip. Ochutnala jsem totiž naprosto skvělou pomazánku velmi jemné rybí chuti a nemohla jsem uvěřit tomu, jak strašně je snadná a rychle hotová.

Pořídíme si v supermarketu balení deset deka lososa uzeného studeným kouřem, vložíme ho do misky, přidáme jeden krémový sýr typu lučina a najemno nasekaný kopr. Vidličkou důkladně promícháme a mažeme na čerstvou bílou bagetku.

Ingredience
  • 100 g uzeného lososa
  • 100 g čerstvého sýru
  • kopr

To je celé, nepotřebujeme ani sůl, ryba už je slaná – a výsledek je naprosto geniální. Pokud vám ale uzené potraviny moc nevoní, mám ještě jeden tip na pomazánku z jednoho menšího filetu lososa, který si předem upečeme.

Ingredience
  • 1 filet lososa s kůží (asi 600 g)
  • 200 g zakysané smetany
  • 2 kyselé okurky
  • 1/2 cibule nebo šalotky
  • 1 vrchovatá lžíce nakrájené pažitky
  • sůl, pepř

Rybu osolíme, lehce opepříme a položíme do pekáčku kůží dolů. Troubu máme rozehřátou na 160 stupňů a asi po dvaceti minutách je losos upečený. Stáhneme kůži, necháme ho vychladnout a mezitím si připravíme zakysanou smetanu, dvě malé nakládané okurky a kousek cibule nebo šalotky – obojí nakrájené na drobné kostičky. Vše promícháme v míse, případně dosolíme a bohatě zasypeme čerstvou pažitkou.

 I tuto pomazánku mažeme na veku nebo bagetu. Pokud vyzkoušíte obě varianty, můžete porovnat, která je lepší.

autor: dak

Související

  • Losos s dvěma druhy čočky

    Než se pustíme do vánočního kapra, mám pro vás recept na neotřelou kombinaci rybího masa a luštěnin.

  • Losos na fenyklu

    Kupte si jeden fenykl, kousek lososa a poobědvejte ve francouzském stylu. Když se někdo pohybuje v televizním pořadu pro ženy, tak je neustále v kontaktu s recepty ...

  • Pomazánka z uzené makrely

    Když jsem byla malá, kupovali jsme domů uzenou makrelu za odměnu, tolik mým rodičům chutnala.