Losos na fenyklu
Kupte si jeden fenykl, kousek lososa a poobědvejte ve francouzském stylu. Když se někdo pohybuje v televizním pořadu pro ženy, tak je neustále v kontaktu s recepty a tipy na dobroty. Moderátorka pořadu Sama doma Alena Veliká má jeden takový jednoduchý recept na rychlé jídlo, i když ho zrovna náhodou z televize nemá, přivezla si jej z návštěvy Provence ve Francii.
1 fenykl
1 menší cibule
olivový olej
kari koření
smetana na vaření
filet z lososa
„Fenykl nakrájíme jako zelí, může ho být opravdu hodně, je to moc dobré, takže se toho nemusíme bát. Na cibulce podusíme, dokud není krásně křupavý a měkký, pak přidáme kari koření a smetanu a je to hotovo. Mezitím na vedlejší pánvičce orestujeme plátek lososa a na talíři podáváme položeného na dušeném fenyklu.“
Fenyklu jste si určitě v obchodech všimli! Já jsem si dlouho netroufala ho koupit, protože jsem prostě nevěděla, co s ním – pod rybu, konkrétně pod lososa to ale určitě bude dokonalá kombinace. Alena říká, že takto můžete jídlo klidně podávat bez přílohy, ale kdo bude chtít, nemusí se o ni připravit. „Hodí se třeba pečené brambory,“ říká Alena.
V létě by mohl být jídelníček odlehčený a plátek lososa v této kombinaci nemá chybu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka