POCHOUTKOVÝ ROK: Bažant na víně
V rámci pořadu Pochoutkový rok objíždí tým moderátora Patrika Rozehnala celou Českou republiku a sbírá recepty.
Jubilejní čtyřicátý recept jsme natočili v Bítovčicích poblíž Jihlavy u Josefa Bartuška. Byl to Bažant na víně.
„Těšili jsme se a říkali si: už by tu mohli být,“ vtipkoval pan Bartušek mezi dveřmi. U chalupy je velká zahrada, že by si člověk myslel, že i to víno si dělá sám. „Dělám víno, ale z jablek, trochu to přisladím a je to dobré.“
Aby se maso moc nehýbalo…
Na místě byl pochopitelně také kameraman Honza Chlaň. „Krájejte si zvesela, hlavně to maso, aby se ale moc nehýbalo,“ řídil scénu před kamerou.
Dílo se nakonec povedlo, 40. recept v rámci Pochoutkového receptu skutečně skončil na talířích všech zúčastněných.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.