Patrik Rozehnal
Moderátor pořadů Humoriáda, Pochoutkový rok, Vesele a zdravě a Hvězdné návraty.
Vystudoval jsem ČVUT - obor pozemní stavby a architektura a dále VŠE - obor oceňování nemovitostí.
V minulosti jsem vysílal na rádiu Golem, City a Vox, moderoval na TV Nova, Prima a Barrandov.
Rád cestuji, venčím fenku maďarského ohaře, fotím a plním sny svým přátelům.
Film, co mne pořád baví: Miluju starou českou černobílou komedii Eva tropí hlouposti, dál barevnou veselohru Zítra to roztočíme, drahoušku. A nesmím zapomenout ani na kouzelný seriál Taková normální rodinka...
Hudba, kterou mám rád: Takovou, která mě rozpohybuje a začnu si podupávat nohou a možná i vlnit tělem. Takovou, z jejíž melodie je slyšet optimismus a radost.
Kniha, u níž nikdy neusnu: Usnu bezpečně u každé.
Motto: Žádné heslo si nedávám. Ale chtěl bych v sobě objevovat stále nové schopnosti, zkoušet nepoznané a mít radost ze života.
Všechny články
-
Poslechněte si: Pochoutkový rok 15. 6. 2025
Soutěžní recetp: Ořechový koláč od Jany Kolářové. Rada z etikety: Komu prsa a komu stehne aneb Jak podělit kuřecí čtvrtky. Slané tyčinky jsou mladší sestrou preclíků.
-
Zámek Jemniště slaví 300 let. Rod ale sahá až do 13. století, říká majitel zámku Jiří Sternberg
Jemniště je barokní zámek, který se nachází uprostřed zelených kopců nedaleko Benešova ve středních Čechách. Jak se tam žije Jiřímu Sternbergovi?
-
Komu prsa a komu stehna. Dá se rozhodnout, jak podělit kuřecí čtvrtky?
Komu by hospodyně měla dát na talíř prsa a komu stehna? Je v tom nějaký rozdíl? Pokud zvolíte stehno, zapomeňte na ohryzávání kosti.
-
Lepší než medovník: Ořechový koláč od Jany Kolářové
Krusta ze zkaramelizovaných ořechů, másla a medu je chutná a není přeslazená. Krém vše zvláční. Piškot pečením ztmavne a vrstvení může připomínat proslulý medovník.
-
Studené nohy můžete mít i v létě. Kdy je to normální a kdy je potřeba zbystřit?
Se studenými končetinami, zejména s prsty u nohou, se můžete potýkat i v létě. Co vše to může způsobit a kdy už studené nohy ruce a nohy nebrat na lehkou váhu?
-
Poslechněte si: Pochoutkový rok 8. 6. 2025
Soutěžní recept: Křupavý semenec od Aleny Pirklové. Rada z etikety Ladislava Špačka: zasedací pořádek u svatebního stolu. Tradice hanáckého koláče.
-
Zasedací pořádek u svatebního stolu je daný. Pozor na záměnu, vyslali bychom špatný signál
Svatební hostina má naprosto přesný zasedací pořádek. Ten je dán okamžikem sňatku, kdy novomanželé řekli své ano. Tím nastává chvíle pro průnik obou rodin.
-
Křupavý semenec od Aleny Pirklové je superrychlý a zdravý bezlepkový dezert jen ze 4 surovin
Dozlatova upečený semenec krásně křupe. Zkaramelizovaný cukr mu dodá správnou chuť. Stačí čtyři suroviny a neuvěříte, jakou dokážou udělat radost na jazyku.
-
Kýchání může být obtěžující, rozhodně ho ale nezadržujte. Vsaďte na prevenci
Kýchání je obranný mechanismus nebo reflex, kterým se tělo snaží udržet dýchací cesty volné a reaguje tak na všechno, co sliznici může podráždit.
-
Poslechněte si: Pochoutkový rok 1. 6. 2025
Soutěžní recept: Prezidentská bábovka od Ludmily Šmídové. Rada z etikety Ladislava Špačka: Kdy podávat kávu. Krkonošský pivní sýr.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »