Mufloní trikolóra s liškami
Pokud byste rádi překvapili a pro větší skupinu nachystali něco neobvyklého, nabízí se recept, se kterým přišla autorka zvěřinové kuchařky Danka Šárková.
- mufloní maso
- cibule
- bobkový list
- tymián
- klobása
- papriky tří barev
- hrst lišek
- hladká mouka
- máslo
- smetana
- citrónová šťáva
- sůl, pepř
Mufloní maso, které budeme zpracovávat, je dobré nachystat si den předem a nechat je odležet, určitě mu to prospěje: „Já jsem zkoušela svůj vlastní recept ze zvěřiny ke Zvěřinové kuchařce a nazvala jsem ho mufloní trikolóra s liškami. Co doporučuju, toho muflona nakrájet na nudličky, zakápnout ho citrónem, dát tam trošku másla a dát ho na noc odležet. Protože ta zvěřina pracuje jinak, než běžné měkké maso. Jsou tam tři druhy barevné papriky - červená, žlutá a zelená. To se udělá zvlášť, a zvlášť se udělá i to maso. Samozřejmě se tam přidává bobkový list, tymián, klasické zvěřinové koření. Můžete tam přidat i klobásu, já jsem tam dala sušené klobásy a na závěr se k tomu přidají houby – lišky. Zahustí se to trochou hladké mouky a můžete tam přidat i smetanu. Já jsem toto jídlo začala dávat s rýží a musím říct, že to všem hrozně chutná,“ dodává autorka Zvěřinové kuchařky.
K přípravě potřebujeme také dvě velké pánve – na jedné si připravíme nakrájenou cibuli, na ni nudličky z masa a zvěřinové koření, může být i klobása. Na druhé pánvi necháme změknout nakrájené papriky tří barev. Když je všechno měkké, smícháme dohromady, zahustíme moukou a zjemníme smetanou a podáváme s rýží.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.