Muffiny s čokoládou a oříšky
Muffiny jsou tak dobré, protože jsou malé, každý dostane svůj a každý si je také může upéct podle svého.
- 2 hrnky ovesných vloček
- 2 lžíce kakaa
- 2 zralé banány
- 1 hrnek mandlového mléka
- 3 lžíce medu
- 1 vejce
- 1 hrnku třtinového cukru
- 2 lžičky kypřícího prášku
- 1 lžičky soli
- 1 hrnku sekaných oříšků
- 100 g nasekané hořké čokolády
Já mám pro dnešek recept na tmavé čokoládové muffiny, jejichž základem jsou ovesné vločky, banány, čokoláda a oříšky. Hodit se nám bude i mandlové mléko, které už jsme v naší rubrice dobroty vyráběli, a k němu ještě hrnek nasekaných mandlí z jeho výroby. Autorka receptu Marta Bodnárová.
Všechny ingredience snadno odměříme hrnky, to je na receptu skvělé. Suché ingredience smícháme jako první, pak přidáváme to tekuté včetně vidličkou rozmačkaných banánů.
Dobře promícháme, naplníme těstem formu na muffiny do tří čtvrtin, aby nepřeteklo, a pečeme na 170 stupňů, dokud muffiny nevyběhnou. Tahle dobrota by obstála i u přísných hodnocení zdravých jídelníčků, tak se jí nebojte.
Související
-
Jablkovec od Svojanova
Jablka zrají a brzy jich budeme mít ve sklepě spousty. Zkusme si připomenout recept na hlavní jídlo, které se dřív jedlo v okolí Svojanova a říkalo se mu jablkovec.
-
Dýňová marmeláda jako pomerančová
Dýně je fantastická rostlina o velmi mnoha druzích a s desítkami možností využití v kuchyni. Od polévky přes pečení až po marmeládu.
-
Zázrak z kynutého těsta
Upéct zázrak z kynutého těsta, to umí spousta šikovných lidí, kteří rádi pečou. Jakmile totiž zvládnete základní postup na kynuté těsto, už můžete střídat recepty i náplně.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.