Lososový krém

Lehké rybí maso je pro teplé letní dny ideální. Pokud si pořizujete čas od času lososa a tato ryba vám chutná, jednou z možností, jak ji zpracovat, je hustá polévka s krutony.

1 filet z lososa

250 ml smetany ke šlehání

Sůl, pepř

Zelenina na vývar:

2 mrkve

1 cibule

stroužek česneku

½ celeru

1 brambor

Lžíce másla

Než vznikne lososový krém, potřebujeme rybí vývar. Ten se dělá velmi snadno, povaříme kousek lososa ve vroucí vodě asi deset minut. Necháme stranou a poté si uvaříme zeleninový vývar.

Na másle necháme zesklovatět cibulku a k ní přidáme další nakrájenou zeleninu – dvě mrkve, půl celeru, jeden brambor a prolisovaný stroužek česneku. Osolíme, opepříme a vaříme, dokud zelenina nezměkne.

Poté přilijeme vývar z lososa a všechno rozmixujeme do konzistence krému. Ten zjemníme smetanou ke šlehání a můžeme podávat. Lososový krém podáváme s kostičkami z bílého pečiva osmaženými na másle a dozdobíme nakrájenou petrželkou.