Lehký jarní bramborový salát

Klasický bramborový salát se rozhodně nemusí jíst jen na vánoce a nemusí být samá majonéza. Je totiž velmi kalorický. Jestli chystáte nějakou rodinnou oslavu, velkou příležitost, kde se chcete salátem blýsknout, přečtěte si, jak ho odlehčit. Dá se totiž připravit i jarní varianta bramborového salátu.

Kromě brambor potřebujeme zeleninu – jarní karotku, okurku – nejlépe českou ze skleníku, rajče, hrášek a zelenou jarní cibulku, petrželku a pažitku.

Jako obvykle začneme uvařením brambor ve slupce, vajec natvrdo a povaříme i karotku. Vše nakrájené na drobné kostičky smícháme s jarní cibulkou, hráškem, trochou oleje, pak osolíme a opepříme.

Na závěr si připravíme dresink. Budeme potřebovat bílý jogurt, který v misce trochu osladíme, přidáme nasekanou zelenou petrželku a pažitku a vidličkou rozšleháme. Hotovou zálivku potom smícháme se zeleninou. Aby byl salát opravdu jarní, můžeme ho dozdobit kolečky ředkviček a listy hlávkového salátu.

autor: dak