Kuřecí s gorgonzolou a cuketou na másle

Pojďme honem využít poslední prázdninové dny k dobrému jídlu připravenému na grilu. Když griluje Jarda Hypochondr, musí použít velké množství masa, aby všichni jeho dobrotu ochutnali.

Nám bude stačit takové běžné rodinné množství, takže místo tří obrovských cuket stačí jedna obyčejná a deset deka másla – tím můžeme začít.

100g másla

1 cuketa

Koření dle chuti (např. kardamom)

Sůl, špetka cukru

600g kuřecích prsou

200g gorgonzoly

1 cibule

Sůl, pepř

grilovací koření dle chuti

olej

voda na podlití

„Nejdřív cukety nakrájíme na kostičky a dáme je do spousty másla a hodíme do kastrolu. Potom je okořeníme a osolíme,“ popisuje Jarda. U grilování je zelenina jako příloha důležitá, ale hlavní je maso.

Vezmeme si tedy dvoje kuřecí prsíčka a k nim dvacet deka gorgonzoly a cibuli. „Nejdřív uděláme kuřecí – nakrájíme na kousky, hodíme to na gril, ať se nám to krásně ogriluje, potom dám pekáč do grilu a trošku to podlejeme. Vezmeme cibuli nakrájenou na kolečka a celé to posypeme. Bude to vypadat jako zelí,“ směje se zpěvák za grilem. „Podusíme, aby ta cibule změkla, a nakonec přidáme gorgonzolu a je to hotový.“

Kdo chce, může trošku podlít pivem a zahustit jíškou.

Společně na talíři podáváme cuketu okořeněnou svým oblíbeným kořením, protože jak víme, cuketa přijímá všechny chutě a vůně, k ní maso s cibulí a sýrem, což je samo o sobě dost výrazné, kromě trochy pepře více kořenit nepotřebuje a křupavou bagetku nebo chleba. ​

autor: dak