Kuřecí nudličky s kuskusem

Jestli už jste dojedli všechny zbytky z Vánoc a máte pocit, že je načase začít jíst trochu dietněji, vyzkoušejte kuřecí nudličky s kuskusem. 

Vhodné je i maso krůtí nebo králičí, lehčí bílá masa, ale pro dnešek to bude kuřecí, samozřejmě libové maso z prsíček je lepší.

100 g kuskusu

250 g kuřete 100-200

1 menší cibule

červená paprika

2 mrkve

kousek celeru

500 ml vody

olivový olej

sůl

petržel nebo jiné bylinky

Maso si nakrájíme si na nudličky a pustíme se i do krájení cibule. Tu zpěníme na olivovém oleji a přidáme kousky masa a hned poté zeleninu – může to být mrkev, červená paprika, zelený hrášek, pórek, zkrátka co máte doma. Vydatně pomůže i mražená zeleninová směs, můžete si vybrat, jaká se vám bude barevně a chuťově nejvíce líbit.

Osolíme a můžeme přidat i koření nebo bylinky podle chuti. Zalijeme trochou vody a počkáme, až začne vařit.

Když zelenina změkne, přisypeme kuskus – stačí deset deka, protože malé kuličky hodně nasáknou a zvětší objem. Kuskus je už za pět až osm minut hotový. Směs můžeme rovnou podávat.

autor: dak

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.