Krevety smažené v těstíčku
Na exotické jídlo krevety smažené v těstíčku tempura potřebujeme balení loupaných krevet, trochu mouky, škrobu a ledové vody. Můžeme ale koupit rovnou hotovou tempuru, pokud na ni narazíme v obchodě. Postup radí třebíčský šéfkuchař Radek Kühweg z restaurace Coqpit.
„Začneme marinováním krevet. Připravíme si marinádu ze směsi sojové omáčky, hnědého třtinového cukru a trochy limetové kůry. Z marinády vytáhneme, napíchneme na špíz, necháme trochu okapat a pak namáčíme do těstíčka.“
Domácí těstíčko vyrobíme smícháním dílu hladké mouky a dílu solamylu – vše se naředí ledovou vodou. Těstíčko pěkně zežloutne, když do něj přidáme trochu kurkumy a bude i lépe chutnat. „Těstíčko tempura bychom měli pořádně vychladit, protože když ho dáte ledové do rozpáleného oleje, tak to udělá takový polovýbuch a pěkně naběhne, je velmi křupavé a dobré,“ doporučuje Radek Kühweg.
Ke smaženým krevetám můžeme podávat jakýkoli salát podle vlastní chuti, nejlépe s dresinkem, ve kterém jsou cítit citrusy.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.