Kakaové muffiny

Největší audioportál na českém internetu

Kakaové muffiny | Foto: Milan Kopecký, Český rozhlas Vysočina

Čím nahradit v receptu vajíčka? Čím mléko nebo mouku s lepkem? Všechno víme! Tedy ví to kolegyně Daniela Brychtová, která napekla vynikající kakaové muffiny.

Ingredience
  • 1 a 1/4 hrnku mouky hladké (bezlepková varianta mouky pohankové) 
  • 1 kokosový pudink
  • 1/2 hrnku kokosu
  • 3/4 hrnku třinového curku
  • 1 prášek do pečiva 
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 hrnek mléka (vody pro bezlaktóvou variantu)
  • 1 lžičku perníkového koření
  • 2 lžíce medu
  • 2 a 1/2 lžíce kakaa

„Budeme potřebovat obyčejnou hladkou mouku nebo pohankovou pro tu bezlepkovou variantu, místo hrnku mléka můžeme dát hrnek vody pro bezlaktózovou variantu a kokosový pudink se spoustou škrobu spojí těsto podobně jako vajíčka,“ vysvětluje Daniela. 

„Smícháme všechny sypké suroviny, prosejeme si mouku, smícháme a poté přidáváme ty tekuté. Rozmícháme těsto, naplníme muffinové formičky a upečeme. Ozdobit můžeme šlehačkou a jahodami nebo jakýmkoliv jiným ovocem.“

Takže buď mouku, mléko a vajíčka, nebo jak jsme slyšeli – pohankovou mouku, rostlinné mléko a kokosový pudink s vysokým obsahem škrobu, aby těsto drželo pěkně pohromadě.

Mohlo by vás zajímat