Jogurtové halušky

Uvařit si z kuchyní jiných zemí není v dnešní době nic vzácného – schválně kolikrát už jste si letos další špagety nebo třeba guláš?

I na Slovensku mají dobroty, které už u nás zdomácněly a rádi si na nich pochutnáváme. Takové halušky s brynzou jsou hotové jedna dvě a když si je posypete do křupava opečenou slaninou, musí prostě každému chutnat.

Ingredience
  • 250 g bílého jogurtu
  • 200 g polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • brynza
  • 200 g slaniny

Kolegyně Irena Šarounová si je také vaří ráda, a podělila se s námi o snadný tip na haluškově těsto. „Miluji slovenské halušky s brynzou a tak, když se mi dostala do ruky pravá brynza z Tater, tak jsem neváhala a tentokrát jsem našla recept na halušky s jogurtem. Na dvě poměrně velké porce jsem použila půl půlkilového bílého jogurtu, 20 dkg polohrubé mouky, jedno vejce, špetku soli. Z toho jsem vyrobila jednoduché těstíčko a ideálně přes ten originální cedník na halušky jsem to protlačila do hrnce osolené horké vody. Do pěti minut hotovo, scedila jsem, rozdrobila jsem do toho čerstvou brynzu, trochu naředila zakysanou smetanou a navrch samozřejmě vypražená slaninka.“

autoři: dak , Irena Šarounová

Mohlo by vás zajímat