Guláš z hlívy ústřičné
Recept pro vás připravil Robert Lafuntál z jihlavského Natur Stylu.
Hlíva ústřičná (jedno obchodní balení), cibule,
paprika,
dvě rajčata,
mletá sladká paprika,
kostka vývaru (zeleninový),
mouka hladká celozrnná,
olej na smažení
Na pánvi zpěníme cibulku, když začíná sklovatět tak přidáme nakrájenou a očištěnou hlívu ústřičnou a osmahneme. Přidáme sladkou papriku a rychle podlijeme. Přidáme kostku vývaru, nakrájenou papriku a rajče, dusíme do měkka. Zahustíme moukou dle potřeby, povaříme deset minut a podáváme s houskovým knedlíkem nebo celozrnným chlebem.
Doba vaření cca 40 min, příprava 15 min.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.