Grilovaný hermelín

Když náš milý kolega Jarda Hypochondr mluví o jídle, tak si raději pohlídejte, abyste právě neměli hlad. Co se vám totiž začne v tu chvíli dít s chuťovými buňkami, to stojí za to, však si to vzápětí vyzkoušíte sami. Jarda je vynikající při práci s grilem a umí ogrilovat všechno. A jak sám řekl, maso griluje každý, takže my si dnes společně dáme grilovaný sýr.

Není to vůbec nic složitého, potřebujeme jen trochu oleje a grilovacího koření a samotný alobal. Neberte na to takový ten obal od plísňového sýru.

1 plísňový sýr
lžička oleje
grilovací koření
brusinky

„Hermelín položím na samotný alobal, kápnu na alobal olej, položím na něj sýr, rozmažu, otočím a zase rozmažu. Potom posypu grilovacím kořením z jedné strany, otočím a znovu posypu z druhé strany,“ vysvětluje Jarda jednoduchý recept. Zabalený sýr se ogriluje deset až patnáct minut z jedné strany a stejnou dobu z druhé strany.

Tmavý sýr změkne a po ogrilování se bude pěkně roztékat. Smíchejte ho s brusinkami a uvidíte, jak moc si pochutnáte! „Až takhle ochutnáte hermelín, tak už ho jinak jíst nebudete,“ tvrdí moderátor a zpěvák Jarda Hypochondr.

autor: dak