Domácí tortilly

Zabalit něco do placek je oblíbené rychlé občerstvení. Ať už dáváte přednost masu, nebo zelenině a grilovaným sýrům, nebo čemukoli jinému, možná oceníte recept na domácí placky.

Snadné a vynikající tortilly dělá Eva Stella Wasserbauerová, která připravuje inspiraci pro žďárský obchod Bezobalík. Jestli zvládnete osm porcí, tady je její recept:

„Mouku smícháme se solí a práškem do pečiva, přidáme sádlo nebo rozkrájený kokosový olej a vytvoříme jemnou drobenku. K této směsi postupně přiléváme horkou vodu, díky tomu se ten olej rozpustí a hotové těsto je vláčné a lehce lepivé.

Ingredience
  • 30 g hladké mouky
  • 30 g polohrubé mouky
  • 225 ml horké vody
  • špetka prášku do pečiva bez fosfátů
  • 5 g soli
  • 60 g sádla (kokosového oleje)

Potřebujeme 30 až 60 minut času, abychom toto těsto nechali odpočívat pod pokličkou. Poté rozdělíme těsto na 8 kuliček, roztáhneme ideálně rukama, dělá se to nejlépe, když je navlhčíte, roztáhneme je do placek a pečeme na pánvi na sucho, po případě jemně pokapanou olejem. Je to během chvíle a je to velmi dobré.“ Opečená tortilla z čerstvě vyrobeného domácího těsta náramně voní, bez ohledu na to, čím ji naplníte.

autor: dak

Související

  • Salát z červeného zelí

    Saláty často přikládáme k hlavnímu chodu, aby nám nechyběla zelenina. Mohou ale posloužit jako samotný hlavní chod, když si je připravíme kvalitně tak, aby zasytily.

  • Bratislavské rohlíčky

    Plněné rohlíčky bývají opravdu vynikající, často jsme se o tom přesvědčili redakci, když nám kolegyně Monika Chmilová přinesla něco dobrého, upečeného od své maminky.

  • Dvoubarevné placičky

    Jsou jídla, která se u nás doma na talíři neohřejí ani pět minut a zmizí. Patří k nim květákové placičky, nesmírně jednoduchý oběd, který je zároveň i zdravý.