Čokoládový dort s pěnou ze zeleného čaje

Veronika Došková ve svém volném čase dvakrát za rok organizuje den pro amatérské kuchaře, kam můžete přijít a ochutnat jejich kulinářské výtvory. Ráda v kuchyni experimentuje a vymýšlí nové kombinace. Doporučuje například čokoládový dort s pěnou ze zeleného čaje.

Pokud ho chcete vyzkoušet, upečte si jakýkoli čokoládový dortový korpus podle svého oblíbeného receptu a nechte se inspirovat, co k němu.

čokoládový dortový korpus
2 šlehačky
500g mascarpone
1 lžíce prášku ze zeleného čaje matcha
cukr podle chuti
maliny
plátková želatina

Vyšleháme šlehačku, do ní zašleháme mascarpone a teď k tomu čaji – matcha je japonský zelený čaj, který se prodává ve formě velmi jemného prášku. Vypadá to jako ten nejjemnější druh instantní kávy – ovšem zelený. Stačí nám jedna lžíce, která dá vyšlehané pěně zelenou barvu a jemnou chuť zeleného čaje.

Dále budeme zdobit: „Dělám to tak, že to i hezky vypadá – pěnu vytlačím zdobičkou na korpus do kroužků vzdálených od sebe asi dva centimetry a do mezer vliju lehce rozvařené maliny se želatinou, aby to také pěkně ztuhlo. Na to přijde další korpus a nahoru zase to samé zdobení,“ popisuje Veronika svůj dort.

Můžete ale použít jen samotnou šlehanou pěnu, ale kombinace čokolády, šlehačkové pěny ze zeleného čaje a malinového želé je určitě nepřekonatelná.

autor: dak