Čokoládové kuličky z vloček
Nepečené cukroví jsem měla vždycky nejradši. Třeba takový čokoládový salám, vzpomínáte, jak býval populární?
Jenže když si představím ty bílé kousky ztuženého tuku a co by mi pak udělaly s linií, asi se do něj nepustím ani letos. U všelijakých obalovaných nepečených kuliček je výhodou, že si dáte jen jednu, chutě uspokojíte a příliš nepřiberete.
Dalším plusem je, že je můžete vyrobit podle svého gusta. Pro letošní rok jsem našla kuličky, kde je sice dost cukru a čokolády, ale také ovesné vločky, a ty mám moc ráda.
120g jemných ovesných vloček
lžíce piškotových drobků
1 vanilkový cukr
lžička citronové kůry
lžička citronové (pomerančové) šťávy
3 lžíce pikaa
kakao (strouhaná čokoláda) na obalení
Nejprve si dvanáct deka jemných vloček opražíme na pánvi společně se lžící nadrcených piškotů. Až vychladnou, přisypeme k nim jeden vanilkový cukr, lžičku citronové kůry, lžičku šťávy. Tady už si můžete vybrat citronovou nebo pomerančovou a tři lžíce pikaa.
Hmotu dobře promísíme, uválíme kuličky a olízneme prsty. Pak kuličky obalíme v jemně strouhané hořké čokoládě nebo kakaovém prášku a naskládáme do košíčků. Otázkou je, jestli tahle dobrota vydrží do Vánoc.
Související
-
Medvědí pracny bez kakaa
Medvědí pracny – typické cukroví ve tvaru pracen z ořechového těsta obalené v moučkovém cukru nechybí na většině vánočních stolů.
-
Dezert Pavlova
Pokud někoho zajímá historie slavných receptů, tak následující informace o dezertu Pavlova už patrně někdy slyšel.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.