Citrónový krém

Osvěžující krém z citrónů, který se dá přidat ke všem možným dezertům, chutná snad nejlépe namazaný na palačinkách či menších nadýchaných lívanečcích.

Ty jsou u nás doma velmi populární, takže jsem si citrónový krém chtěla vyzkoušet.

Ingredience
  • 4 bio citróny
  • 200 ml šťávy z citrónů
  • 100 g cukru
  • 4 vejce
  • 6 lžic másla

Tady je rozhodně dobré pořídit si bio citróny, protože budeme potřebovat nastrouhanou kůru ze čtyř plodů, a pak je ještě vymačkáme, protože do receptu patří dvě stě mililitrů šťávy. Dále 100 g cukru, 4 vajíčka a 6 lžic másla!

Je to krém, který se kvůli vajíčkům musí míchat v páře, takže si nachystáme větší hrnec s vodou a do něj misku, nebo menší kastrol.

Do něj přidáme všechny suroviny a za stálého míchání prováříme a prošleháváme metličkou, až zhoustnou. Mělo by to trvat asi tak deset minut.

Krém pak necháme vychladit a můžeme hned podávat – namažeme na lívanečky a ty ještě můžeme posypat čerstvým ovocem a ocukrovat.

autor: dak