Česnekový krém s kokosem

Ochutnali jste někdy pečený česnek? Je to velká lahůdka! A navíc nepálí, ani není tolik cítit. Dají se z něj dělat mnohé další dobroty a my si dnes dáme polévku.

Kromě česneku budeme potřebovat ještě plechovku kokosového krému, cibuli, 3 ciabatty - italské houstičky, pytlík mletých pražených mandlí a pažitku.

Ingredience
  • 3 paličky česneku
  • 1 cibule
  • 1 lžíce oleje
  • 1 plechovka (400 ml) kokosového krému
  • 100 g mletých pražených mandlí
  • 3 ciabatty
  • 250 ml mléka
  • 500 ml vody
  • pažitka
  • sůl, pepř

Česnek se obvykle peče v celých paličkách, a to tak, že se jim seříznou špičky a paličky se pokapou olivovým olejem a lehce osolí. V rozpálené troubě na 180 °C takto necháme upéct tři paličky asi půl hodiny. Vnitřky stroužků pak budou úplně měkké a použitelné dál.

Mezitím si v hrnci rozpálíme lžíci oleje a necháme zesklovatět jednu cibuli nakrájenou na kostičky. Druhou výraznou chutí této polévky je kokosový krém. Otevřenou plechovku, která krásně voní, vmícháme a necháme prohřát.

Z ciabatt vezmeme střídku a natrhanou ji přidáme do polévky. Z paliček vytlačíme upečený česnek a také přihodíme do polévky. Nakonec ještě vysypeme pražené mandle, vlijeme čtvrt litru mléka a půl litru vody a povaříme.

Hotovou polévku dochutíme solí a pepřem a rozmixujeme tyčovým mixérem. Bílý voňavý krém na talíři ozdobíme pažitkou a můžeme podávat.

autor: dak

Související