Bramborová omeleta na pivu
Dnes to bude rychlovka, dáme si omeletu z brambor, vajec a klobás, ale přidáme i dobré tmavé pivo.
- 500 g brambor
- 300 ml tmavého piva
- 2 cibule
- 2 pikantní klobásy
- 2 stroužky česneku
- 6 vajec
- petržel
- sůl, pepř
Abychom dlouho nečekali, potřebujeme, aby se nám co nejdříve nahřála trouba na 200 stupňů. Pak si oloupeme asi půl kila brambor a nakrájíme je na tenčí plátky. Vyskládáme do pekáčku pomazaného olejem a osolíme. Nameleme na ně také čerstvý pepř z mlýnku a zalijeme třemi deci tmavého piva, může být i silnější, třináctistupňové.
Brambory pečeme do změknutí, a mezitím krájíme další suroviny – na kolečka 2 cibule a 2 ostřejší klobásy. Pokud ostré nemusíte, klidně vyberte i libovější klobásu šunkovou.
Na velké pánvi obojí orestujeme na trošce oleje a přidáme prolisovaný česnek. Ten se rychle rozvoní, takže pak hned vytáhneme všechno z pánve a přendáme do mísy. Přidáme brambory z pekáčku, rozklepneme na to 6 vajec a všechno promícháme. Teď můžeme vrátit do pánve a opéct na slabším plameni. Podáváme sypané nadrobno nakrájenou petrželkou.
Související
-
Bylinková omeleta
Nadšení z jarní čerstvě zelené barvy v kuchyni u mě nepolevuje, a tak stále hledám jídla, kam by se dala hodit hrst, nebo i více hrstí zelených bylinek.
-
Toustová omeleta
Každý, kdo má doma potomka nebo vnuka ve vývinu, v takové té fázi, kdy rostou nejrychleji a také toho nejvíce snědí, určitě dobře zná to zoufalství kuchařů.
-
Omeleta se zeleninou
Někdy je dobré uvařit si vlastní domácí jídlo, které nám chutná a současně je velmi rychle hotové. Omeleta mezi ně rozhodně patří. Přidat do ní můžeme od slaniny př...
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.