Židovský pokrm šoulet
Jsou jídla, která na talíři nevypadají moc vábně. Příkladem je pro mnohé šoulet – taková šedivá hromádka luštěnin dochucených majoránkou a česnekem. Chutí vás ale toto staré židovské jídlo přesvědčí.
Šoulet vaří jihlavský kuchař Robert Lafuntál z bistra Naturstyl. „Jsou dvě varianty – buď ze zeleného hrášku nebo ze žlutého. Žlutý je akorát náročnější na přípravu, musí se namočit, pak slít a vařit v jiné vodě,“ vysvětluje kuchař Robert Lafuntál.
„Dále si uděláme cibulku a kroupy, které zase uvaříme, nejlépe ve vývaru. Jak se navařují, tak do sebe vsáknou tu chuť vývaru.“
Obě suroviny se pak smíchají a důležité je dochutit. „Důležitý je česnek. Ještě přidávám sůl a majoránku,“ dodává Lafuntál.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.