Třešňová bublanina
Zralé třešně bývají neklamným důkazem opravdového léta. Vypeckované červené plody je možné velmi efektivně zužitkovat v kuchyni, přesněji v troubě. Připomeneme vám recept na klasickou bublaninu, tedy pečeno buchtu.
Potřebujeme asi tři větší hrsti omytých a vypeckovaných třešní. V misce pořádně rozšleháme osm vajec a deset lžic cukru a přilijeme 1dcl oleje. Dál stále šleháme.
Do pečlivě ušlehaného těsta přidáváme postupně asi 15 lžic polohrubé mouky, ve které jsme si rozmíchali prášek do pečiva.
Vzniklé těsto přemístíme na vymaštěný plech a rovnoměrně posypeme třešněmi. Pečeme na 170° asi půl hodiny.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.