Těstoviny s mozzarellou a okurkou
Dnes mám pro vás rychlovku, navíc to bude velice osvěžující pokrm. Inspirovala mě k němu naše mládež. Když nemáte volno celé léto, jako vaši potomci, musíte se jim postarat o program, ale také o jídlo. Necháte-li své děti nebo vnoučata napospas, zůstanou u chipsů a koly. Tedy to jsem si o nich myslela. Naštěstí se ukázalo, že jsem se pletla.
Kolem šesté, sedmé třídy už si i děti snadno uvaří a nemusí to být nic nezdravého. Alžběta Švomová vyšla osmou třídu, ale připravit rychlý oběd umí i pro svého o dva roky staršího bratra. Mísa těstovin se zeleninou je rychlý oběd hlavně proto, že potřebujete vlastně jen čas na uvaření těstovin a mezitím krájíte.
250g těstovin
1 velká salátová okurka
1 balíček sýru mozzarella
1dl olivového oleje
sůl, pepř
„Těstoviny se uvaří za deset minut a já k nim dávám mozzarellu, která má dobrou chuť. Vždycky máme doma okurku, takže nejčastěji nakrájím okurku a salát ani moc nekořením. Přidám jen trochu oleje a sůl a pepř, ale jen trošku. To je všechno a je to moc dobré,“ chválí si budoucí deváťačka.
Těstovinový salát z mozzarelly a čerstvých okurek, jen velmi lehce dochucený olivovým olejem a špetkou soli a pepře berte jako inspiraci pro letní dny.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka