Špekáčky na pivu

Jednoduché jídlo z dobrých ingrediencí? Tak rozhodně působí recept od Jaroslava Havla, autora domácí kuchařky ze Štoků. Ty dobré ingredience totiž jsou: kvalitní špekáčky, nejlépe nějaké retro, co chutnají jako za starých časů. Dále černé pivo a do třetice domácí rajčatový kečup.

Potřebujeme:

6 kvalitních špekáčků
1 velkou cibuli
1 paprikový lusk nakrájený na proužky
lžíce oleje
1,5 dcl piva
sůl, pepř
feferonka
domácí kečup

„Na oleji osmahneme kolečka cibule, přidáme na proužky pokrájenou papriku, přidáme špekáčky oloupané a rozkrojené napůl. Přidáme domácí kečup, osolíme, opepříme a zalejeme černým pivem,“ vysvětluje.

Alkohol se samozřejmě vařením vypaří, takže jídlo není závadné ani pro děti. Kdybyste vařili jen pro sebe a chtěli si dopřát pěkně pikantní oběd nebo večeři, doporučuje Jaroslav Havel přidat jednu feferonku. A hotovo je za chvíli.

„Dusíme asi 15 minut pod pokličkou, potom pokličku sundáme a necháme šťávu zhoustnout, má takovou krásnou konzistenci,“ líčí s chutí Jaroslav Havel.

Podáváme s bílým pečivem nebo chlebem. Na víkend ideální dobrota, až se vrátíme z procházky.