Špagety třikrát jinak
Někdy je potřeba navařit co nejrychleji. V takové chvíli sahám po těstovinách. Samy o sobě jsou uvařené za pár minut a to, co si k nim přidáme, může být také rychlovka. Proto mám pro vás pár tipů – jeden je klasický italský. Slavné spagetti aglio olio jsou vlastně jen špagety s česnekem a olivovým olejem.
Česnek nakrájíme na tenoučké plátky, přidáme chilli papričku, také velmi najemno a zpěníme na olivovém oleji. Po chvíli vhodíme do pánve uvařené špagety a promícháme. Podávají se posypané sekanou petrželkou a strouhaným parmazánem.
Další rychlou možností je tuňák. Nasekanou cibulku chvilku osmahneme na olivovém oleji, přihodíme konzervovaného tuňáka, trochu sýra a je hotovo.
Jako poslední je tu tip na špagety s máslem a sýrem. Stačí svařit 200 ml osolené smetany, trvá to asi pět minut, než se asi třetina tekutiny odpaří a smetana zhoustne. Deset deka másla nakrájeného na kostičky vhodíme do smetany, postrouháme muškátový oříšek a smícháme se špagetami. Nakonec přidáme trochu strouhaného parmazánu a pepř.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka