Salát z polníčku

Duben už je celý oficiálně jarní měsíc a tak si můžeme dopřát v jídelníčku co nejvíce jarních potravin. A protože se zelená všechno v přírodě, ať je zeleno i na talíři.

Můžeme vyzkoušet salát z mladých lístků polníčku a přidat i další zelené části.

100 g polníčku

10-15 g rukoly

20 g zeleného hrášku

50 g červených a žlutých cherry rajčátek

slunečnicová semínka

rozinky

sezam

Zálivka:

15 ml olivového oleje

10 ml jablečného octa

cca 5 g medu

sůl, pepř dle chuti

Ke sto gramům polníčku přidáme trošku rukoly, kterou natrháme na menší kousky, protože má výraznou chuť. K tomu asi dvacet gramů kuliček zeleného hrášku – mražený má krásnou barvu a stačí je jen lehce orestovat nebo ohřát v páře.

Barvu salátu dodají i červená cherry rajčátka, která se dají kombinovat se žlutými.

Základ salátu máme, v misce jej promícháme společně se slunečnicovými a sezamovými semínky a několika rozinkami.

Nakonec si připravíme zálivku – velmi dobrá je z olivového oleje, kapky jablečného octa a medu. Můžete přidat i sůl a pepř, ale salát je se svou směsí chutí dobrý i tak.