Rychlý toast s vejcem a zeleninou
Rychlý toast s vejcem a zeleninou
Toastový chleba nejíme často, když už je čerstvý kváskový taková dobrota, ale jsou jídla, ke kterým se dokonale hodí. Třeba jako je rychlý toast s vajíčkem a slaninou, který nezapékáme v toustovači, ale přímo na pánvi.
- Pro 1 osobu:
- 2 plátky toastového chleba
- 1 vejce
- 2 plátky slaniny
- 2 plátky sýru
- sůl, pepř
- rajče na plátky
- salát (bazalka, petržel)
Chytrá hlava, která tento recept vymyslela, navrhla začít od oblohy. Pro jeden toast si na pánev položíme dva plátky slaniny, necháme chvíli smažit, pak na ně položíme dva plátky sýru a kolem nalijeme rozšlehané vajíčko.
Když se sýr trochu rozteče a vajíčko ztuhne, položíme nahoru dva plátky toastového chleba vedle sebe, šikovně podebereme a otočíme. Zatímco chléb se z druhé strany pěkně opeče v tuku, který pustila slanina, my si nahoru položíme také něco zdravého – plátky rajčete a listy salátu, nebo to k rajčeti může být bazalka, či čerstvá petržel. Podle toho, co právě roste.
A teď obracečkou překlopíme boční části vejce dovnitř, a nakonec ještě oba plátky chleba na sebe s tím, že všechno to dobré, co jsme si do nich dali, je uvnitř. Zvenku je chleba křupavý a uvnitř máme bílkoviny – vajíčko a sýr, tuky – slaninu i zdravou zeleninu. Je to moc dobré!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.