Rybí karbanátky z tuňáka

Tak jsem se pustila do další rychlé večeře s myšlenkou, že už opravdu dlouho, hodně dlouho nebyla na stole ryba. V podstatě od Vánoc, a to je škoda! Dostala jsem chuť a nápad, ale bylo potřeba kompromisem vyřešit fakt, že zatímco dvěma členům naší rodiny ryby chutnají, dvěma ne a jednomu je to jedno.

Jak připravit tuňáka pro všechny? No, odborník na zdravou výživu by asi nejásal, ale zabralo to – rybí karbanátky nakonec chutnaly všem a byli by si přidávali.

Recept je jednoduchý:

400g tuňáka ve vlastní šťávě
1 menší vejce
4 lžíce strouhanky nebo 4 rozdrobené toustové chleby
sůl, pepř
1 malý stroužek česneku
olej na smažení
pažitka
sýr Cottage

Scedíme dvě větší plechovky tuňáka ve vlastní šťávě a smícháme je se strouhankou nebo rozdrobenými toustovými chleby. Přidáme menší vejce, stroužek česneku a dopepříme, osolíme jen špetkou. Vytvoříme menší karbanátky, které můžeme ještě obalit ve strouhance a osmažíme.

Pečivo nebo příloha podle mě nejsou nutné, protože je máme už v karbanátcích, takže jsem podávala se sýrem Cottage s pažitkou.

autor: dak