Pstruh podle Jardy Hypochondra
Pátky mám spojené s rybami. Asi proto, že dost často myslím na předvelikonoční půst a velké svátky jara - že by měl být dietní jídelníček, že chceme jíst lehčí věci.
Jarda Hypochondr je sice velký expert na maso a nakládání masa, ale umí to i s rybami. A tak jsem ho poprosila o tip na to, jak rybu nejlépe připravit.
- pstruh
- máslo
- bylinky
- sůl
- hladká mouka
- olej
„Na rybu se musí velmi opatrně, nepřehánět to s kořením, žádné grilovací a podobné blbosti. Nejlépe vzít toho pstruha, naložit ho na den do slané vody, která je 5 % roztok solný, a nechat ji tam jeden den a pak s tím už vůbec nic nedělat. Maximálně nějakou bylinku, osmahnout zleva zprava a hotovo, je to vyřešené. Na másle může být, může být i lehce posypaná moukou pro toho, kdo má rád z ryby kůrčičku, pak je dobré to osmahnout na oleji, to by asi máslo nevydrželo. Ale každopádně do toho necpat grilovací koření a všechno možné, ne. Pstruh je pstruh, toho já mám nejradši.“
Takže na másle bez ničeho, nebo v mouce na oleji, ale hlavně bez koření. Snad jen s trochou bazalky nebo tymiánu, doporučuje Jarda Hypochondr.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://vysocina.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://vysocina.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/4247ad974925176a3765341e86733918.jpg?itok=ZPQ_6MMg)
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka