Pstruh na mandlích

Co může být na talíři lepšího než čerstvá ryba, nejlépe z našich vod výtečný pstruh. Připravit ho můžeme například s bylinkami a mandlemi. Pstruha omyjeme, osolíme a okořeníme z obou stran tím, co nám chutná.

Odborníci říkají, že k rybě je ideální rozmarýn, tymián, libeček a petrželka – buď všechno dohromady, nebo jen něco. Kdo má v květináči čerstvý vavřín neboli bobkový list, ať neváhá a rozhodně vyzkouší i tuto variantu. Nezapomeneme na pepř a trochu česneku.

Než se pustíme do smažení, ještě pstruha lehce obalíme v mouce, poradil Rudolf Křivánek z třebíčské restaurace Ráchel. „Připravíme si nastrouhané mandle, a když je pstruh osmažený, ještě za tepla ho v nich obalíme, samozřejmě i s křupavou kůžičkou. Pstruha na mandlích podáváme nejlépe se šťouchanými brambory s máslem,“ dodal kuchař Rudolf Křivánek.

autor: dak