Pstruh na mandlích
Co může být na talíři lepšího než čerstvá ryba, nejlépe z našich vod výtečný pstruh. Připravit ho můžeme například s bylinkami a mandlemi. Pstruha omyjeme, osolíme a okořeníme z obou stran tím, co nám chutná.
Odborníci říkají, že k rybě je ideální rozmarýn, tymián, libeček a petrželka – buď všechno dohromady, nebo jen něco. Kdo má v květináči čerstvý vavřín neboli bobkový list, ať neváhá a rozhodně vyzkouší i tuto variantu. Nezapomeneme na pepř a trochu česneku.
Než se pustíme do smažení, ještě pstruha lehce obalíme v mouce, poradil Rudolf Křivánek z třebíčské restaurace Ráchel. „Připravíme si nastrouhané mandle, a když je pstruh osmažený, ještě za tepla ho v nich obalíme, samozřejmě i s křupavou kůžičkou. Pstruha na mandlích podáváme nejlépe se šťouchanými brambory s máslem,“ dodal kuchař Rudolf Křivánek.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.