POCHOUTKOVÝ ROK: Bažant na víně
V rámci pořadu Pochoutkový rok objíždí tým moderátora Patrika Rozehnala celou Českou republiku a sbírá recepty.
Jubilejní čtyřicátý recept jsme natočili v Bítovčicích poblíž Jihlavy u Josefa Bartuška. Byl to Bažant na víně.
„Těšili jsme se a říkali si: už by tu mohli být,“ vtipkoval pan Bartušek mezi dveřmi. U chalupy je velká zahrada, že by si člověk myslel, že i to víno si dělá sám. „Dělám víno, ale z jablek, trochu to přisladím a je to dobré.“
Aby se maso moc nehýbalo…
Na místě byl pochopitelně také kameraman Honza Chlaň. „Krájejte si zvesela, hlavně to maso, aby se ale moc nehýbalo,“ řídil scénu před kamerou.
Dílo se nakonec povedlo, 40. recept v rámci Pochoutkového receptu skutečně skončil na talířích všech zúčastněných.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.