POCHOUTKOVÝ ROK: Bažant na víně
V rámci pořadu Pochoutkový rok objíždí tým moderátora Patrika Rozehnala celou Českou republiku a sbírá recepty.
Jubilejní čtyřicátý recept jsme natočili v Bítovčicích poblíž Jihlavy u Josefa Bartuška. Byl to Bažant na víně.
„Těšili jsme se a říkali si: už by tu mohli být,“ vtipkoval pan Bartušek mezi dveřmi. U chalupy je velká zahrada, že by si člověk myslel, že i to víno si dělá sám. „Dělám víno, ale z jablek, trochu to přisladím a je to dobré.“
Aby se maso moc nehýbalo…
Na místě byl pochopitelně také kameraman Honza Chlaň. „Krájejte si zvesela, hlavně to maso, aby se ale moc nehýbalo,“ řídil scénu před kamerou.
Dílo se nakonec povedlo, 40. recept v rámci Pochoutkového receptu skutečně skončil na talířích všech zúčastněných.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka