Plněná panenka ve slaninovém kabátku

Chcete poradit, jak vytvořit s minimem námahy vynikající oběd, který každého ohromí? Přesně taková je plněná vepřová panenka.

Do vepřového maso dáme barevnou náplň, a navíc oblékneme do kabátku z plátků slaniny. Pavel Buchta z restaurace U Oskara v Čížkově popisuje snadný postup přípravy. „Potřebujeme panenku, slaninu, listový špenát a u nás dáváme nivu. Vezmeme si panenku, rozřízneme na plát, okořeníme, osolíme, dáme špenát, nivu a zamotáme rolku. Tu rolku položíme na plátky slaniny a opět zamotáme a důležité je, aby ta slanina byla ze spodní strany panenky. Tou spodní stranou položíme rolku na rozpálenou pánev, kde ji necháme zatáhnout, a pokud je správná teplota, tak ta slanina se nám spojí a není nutné nic vázat provázkem,“ vysvětluje majitel restaurace.

„Opečeme ze všech stran dozlatova a pak dáme do trouby dopéct na dvacet minut. Z toho výpeku z panenky uděláme omáčku – přidáme do něj smetanu a naši omáčku pod minutková masa. Prohřejeme, dokořeníme, dochutíme.“

Rolku z panenky pak zešikma rozřízneme, aby se na talíři ukázalo růžové maso kombinované se zeleným špenátem a sýrem. Jako přílohu podáváme opečené brambory a přelijeme omáčkou z výpeku.

Tohle jídlo opravdu vůbec není těžké a je tak dobré, že určitě nezůstane jen při jednom pokusu, ale stane se součástí rodinného jídelníčku.

autor: dak

Související