Perníkové sakrajdy Lucie Krejčové z Moravce
Vyhlášená perníkářka Lucie Krejčová z Moravce na Žďársku má recept na sakrajdy. Jde o velmi chutnou perníkovou pochutinu.
Budeme potřebovat následující suroviny:
65 g vejce (1 celé vejce)
32 g mléka (2 - 3 lžíce)
50 g medu (2 lžíce)
40 g másla
250 g cukru moučka
300 g hladké mouky
1/2 prášku do perníku (můžete nahradit sodou a perníkovým kořením)
Náplň - švestková povidla a sekané vlašské ořechy
Těsto zpracujeme a necháme alespoň den odležet. Vyválíme plát, ze kterého vyválíme polovinu větších a polovinu menších koleček. Ta větší vložíme do formiček na bábovičky nebo do papírových košíčků, naplníme povidly, přidáme vlašské ořechy a uzavřeme menšími kolečky. Nakonec bábovičky potřeme rozšlehaným celým vejcem.
Sakrajdy pečeme 30 minut, aby se řádně propekly a chutě spojily.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka