Pečená krkovice podle Jardy Hypochondra

Pozvání na grilovačku od kolegy, který je svou láskou k jídlu proslulý, se nedá odmítnout.

Recept na oblíbenou pečenou krkovici nebylo těžké získat, protože i Jarda, který si recepty obvykle nepamatuje, a tvrdí, že jeho recepty jsou tajné, se tento naučil nazpaměť.

Potřebujeme minimálně dvě kila vepřové krkovice, protože Jarda méně upéct ani neumí, a dále radí: „Nejdřív si udělám takovou majdu.“

2,5 lžíce soli

1 lžíci pepře

1 lžíci mleté papriky

1 velkou cibule na jemno nakrájenou

10 lžic olivového (nebo obyčejného) oleje

½ cayenského pepře

2 lžíce hořčice

2 lžíce kečupu

1 lžíci sójové omáčky

1 lžíci cukru

„Tohle všechno zamícháš a uděláš takovou pěkně hustou majdu. Pak vezmeš dvě kila krkovice a začneš krájet na plátky, ale nedořízneš. Maso krájíš jen asi do dvou třetin, a nakrájíš ho celé. Pak vezmeš lžíci a začneš tu majdu do toho rozkrojeného masa matlat,“ vysvětluje Jarda.

„Celé to pomatláš ze všech stran. Pak si vezmeš alobal a celé to maso několikrát zabalíš, aby se v něm utěsnilo jako v papiňáku. Dáš na plech a ve vyhřáté troubě na sto osmdesát stupňů pečeš asi tak dvě hodiny. Po dvou hodinách sundáš ten alobal a ještě pečeš tak asi půl hodinky, aby se udělala kůrčička. Je to luxusní,“ pochvaluje si Jarda Hypochondr.

Podávejte s brambory, chlebem nebo salátem, k dobrému masu se hodí cokoli.