Palačinky s medvědím česnekem

Recept s velmi populární rostlinou poslední doby je velmi jednoduchý a použít ho můžete k obědu, k večeři i ke svačině. Poradila nám amatérská kuchařka Veronika Došková, a uvaříte si, pokud víte, kde roste medvědí česnek.

Ten, kdo to ví, to většinou nikomu neprozradí a naleziště si nechá pro sebe, ale naštěstí oblibu medvědího česneku pochopily už i naše supermarkety, takže si ho můžete také normálně koupit.

Potřebujeme:

500ml mléka
250g hladké mouky
2 vejce
lžička másla
miska měkkého tvarohu
špetka soli
medvědí česnek

Pustíme se do palačinek a smícháme mouku s mlékem a vajíčkem. Přidáme špetku soli, ušleháme metličkou hladké těsto a do něj přijde podle Veroniky Doškové ještě trocha másla a ta hlavní ingredience, na kterou potřebujeme mixér: „Já dávám ještě trošku másla, protože těsto na palačinky je s ním lepší, tuk je prostě nositelem chuti. Nakonec do těsta přidáme rozmixovaný medvědí česnek.“

Palačinky s medvědím česnekem se po usmažení mohou ještě promazat tvarohovou náplní a pro ty, kdo mají rádi maso, se dá palačinka vylepšit. Tvaroh smícháme se solí, to je bezmasá varianta. Kdo má rád maso, může si na namazaný tvaroh přidat plátek kvalitní šunky. Výsledkem budou krásně zelené palačinky s česnekovou příchutí namazané slaným tvarohem a doplněné šunkou.

autor: dak

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.