Orientální grilovaná specialita

Už také přemýšlíte o víkendovém grilování? Sežeňte si dobré kuřecí maso a pár dalších ingrediencí a máte orientální dobrotu. Všechno, co na libanonský recept od Věry Ahmadie z Třebíče potřebujeme, totiž máte skoro určitě většinou doma. Kuřecí maso, česnek, kari koření, pepř a jogurt!

500g kuřecí prsa bez kosti a kůže
sůl
jogurt
citronová šťáva
1 prolisovaný česnek
mletý pepř bílý
kari
olej

S přípravou masa začneme s předstihem, aby se stihlo dobře proležet. „Kuřecí maso se nakrájí na menší kousky, okoření se nejlépe bílým pepřem, ochutí se kari kořením, potře česnekem, zakape olejem a zalije jogurtem. Pak se nechává odležet v chladu. S tím jogurtem je to opravdu příjemné,“ radí paní Věra, která dobrá jídla zná od příbuzných z Libanonu.

„Ale je potřeba to nechat odležet nejméně půl hodiny, já to nechávám i hodinu a více.“

Kousky masa se po odležení napichují na jehly a nakonec se ogrilují. Přílohu si můžete zvolit, jaká vám vyhovuje, ale v Orientu by po bramborách pravděpodobně nesáhli. Podle paní Věry se kuřecí v jogurtu podává s grilovanou zeleninou nebo čerstvým chlebem.

Pokud máte grilovací pánev jako součást kuchyně, nebo často vytahujete kontaktní gril, nepotřebujete k této úpravě masa ani pěkné počasí.

autor: dak