Omáčka ze sušených rajčat
Naprosto úžasný oběd – kuřecí steaky s omáčkou ze sušených rajčat, který jsem náhodou ochutnala, se určitě stanou stálicí u nás doma v jídelníčku.
Především ona jednoduchá omáčka plná chuti bylinek a měkkých v oleji naložených rajčat. Potřebujeme k ní menší balení italských sušených rajčat, která si nakrájíme na tenké nudličky.
- 150 g sušených rajčat
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- chilli
- 250 ml kuřecího vývaru
- 250 ml šlehačky
- 50 g strouhaného parmezánu
- sušený tymián
- oregano
- bazalka sušená i čerstvá
- sůl, pepř
V kastrolu nebo na pánvi si rozpustíme směs lžíce másla a lžíce olivového oleje. Přidáme prolisovaný stroužek česneku a přistrouhneme z mlýnku trochu chilli a necháme rozvonět. Potom přidáme 250 ml kuřecího vývaru a jednu šlehačku.
To je základ omáčky, do které nejprve přidáme nakrájená rajčata a dochutíme ji bylinkami, Na to potřebujeme sušený tymián, bazalku a oregano, klasickou italskou trojici. Vsypeme 50 gramů nastrouhaného parmezánu a všechno promícháme.
Až omáčka zhoustne, je hotová. Podáváme ji ke steaku z kuřecího masa, který si připravíme na grilu nebo na pánvi a šťouchaným bramborám na cibulce. Všechny chutě takto pohromadě ladí úžasně.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka